Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

THE DARK KNIGHT - ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ

Σκοτεινός Ιππότης
Έσπασε κάθε ρεκόρ το άνοιγμα του "Σκοτεινού Ιππότη" στην ΑμερικήΡεκόρ και στη χώρα μας, με 100.000 εισιτήρια τις 4 πρώτες ημέρες
Εντυπωσιακά άνοιξε στις Ηνωμένες Πολιτείες η πολυαναμενόμενη ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης». Η ταινία – που άνοιξε στη χώρα μας μια μέρα πριν το release της στις ΗΠΑ – ξεπέρασε στις τρεις πρώτες μέρες προβολής της, τα 155 εκατομμύρια δολάρια και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα των καλύτερων ανοιγμάτων όλων των εποχών.
Μέχρι πρότινος το αντίστοιχο ρεκόρ είχε η ταινία «Spider-man 3», με 151,2 εκατομμύρια δολάρια.
Τα ρεκόρ, όμως, του «Σκοτεινού Ιππότη» δεν σταματούν εδώ. Η ταινία άνοιξε την Παρασκευή με το εντυπωσιακότατο νούμερο των 67,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ρεκόρ ημέρας όλων των εποχών.
Επιπλέον, η ταινία κατέγραψε ορισμένες ακόμη «πρωτιές»:
Ρεκόρ πρώτων προβολών, τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουλίου, με 18,5 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία ξεπέρασε την ταινία «Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith», που είχε φτάσει τα 16,9 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2005.
Ρεκόρ περισσότερων αιθουσών (4.366), με δεύτερη την ταινία «Pirates of the Caribbean: At World'Αs End» (4.362 αίθουσες και 114,8 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις τριημέρου).
Είναι μόλις η τρίτη ταινία που καταφέρνει να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις μέσα σε δυο μέρες προβολής. Οι άλλες δυο είναι οι ταινίες «Pirates Of the Caribbean: Dead Man'Αs Chest» και «Spider-Man 3».
Το άνοιγμα του «Σκοτεινού Ιππότη» βοήθησε, επίσης, ώστε το τριήμερο 18-20 Ιουλίου να αποτελέσει το πιο προσοδοφόρο στην ιστορία του αμερικάνικου box office. Οι συνολικές εισπράξεις για τις 5 πρώτες ταινίες ξεπέρασαν τα 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το τριήμερο 7-9 Ιουλίου του 2006, με 218 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν το τριήμερο που ξεκίνησε να προβάλλεται η ταινία «Pirates Of the Caribbean: Dead Man'Αs Chest».
Όλες οι μέρες του ανοίγματος του «Σκοτεινού Ιππότη» συμπεριλαμβάνονται στο Top 20 της σχετικής λίστας του αμερικάνικου box office.
Εντυπωσιακό ήταν το άνοιγμα του «Σκοτεινού Ιππότη» και στην χώρα μας. Τις 4 πρώτες μέρες προβολής της (17 – 20 Ιουλίου), η ταινία έφτασε τα 100.000 εισιτήρια σε 120 αίθουσες πανελλαδικά, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για καλοκαιρινή σαιζόν.
Η Υπόθεση
«Ο Σκοτεινός Ιππότης», το σίκουελ του επιτυχημένου «Batman Begins», ενώνει και πάλι το σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν με τον Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος θα ενσαρκώσει για δεύτερη φορά τον μασκοφόρο εκδικητή και μεγιστάνα της Γκόθαμ, Μπάτμαν (Μπρους Γουέιν).
Στη νέα ταινία, ο Μπάτμαν θα βάλει ψηλότερα τον πήχη στον αγώνα για την πάταξη του εγκλήματος. Με την βοήθεια του Υπαρχηγού Τζιμ Γκόρντον και του Εισαγγελέα, Χάρβεϊ Ντεντ, θα επιχειρήσει να διαλύσει τις εναπομένουσες εγκληματικές οργανώσεις που μαστίζουν την πόλη.
Η συνεργασία αποδεικνύεται αποτελεσματική, αλλά σύντομα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα ανερχόμενο εγκληματικό μυαλό, γνωστό στους τρομοκρατημένους κατοίκους της Γκόθαμ, ως Τζόκερ.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Μάικλ Κέιν (Άλφρεντ), Γκάρι Όλντμαν (Υπαρχηγος Τζιμ Γκόρντον), Άαρον Έκχαρτ (Εισαγγελέας Χάρβει Ντεντ/Διπρόσωπος), Μάγκι Τζίλενχαλ (Ρέιτσελ Ντόους) και Μόργκαν Φρίμαν (Λούσιους Φοξ) και ο Χιθ Λέτζερ (Τζόκερ), στην τελευταία ολοκληρωμένη ερμηνεία της καριέρας του.
Έξι σκηνές της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης» γυρίστηκαν με κάμερες IMAX, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και τα πρώτα 6'Α της ταινίας. Είναι η πρώτη φορά που ένα φιλμ του βεληνεκούς του «Σκοτεινού Ιππότη» γυρίζεται, έστω και εν μέρει, με αντίστοιχο format, σε μια επαναστατική σύγκλιση των διαφορετικών τεχνικών κινηματογράφησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

It enables us to express our feelings and opinions.