Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ : ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Παύλος Μελάς
Το πιστεύετε ότι υπάρχει ελληνική ταινία που δεν έχει προβληθεί ποτέ στη τηλεόραση. Κι όμως ναι! Είναι η ταινία ''Παύλος Μελάς'' γυρισμένη το 1974. ;Όταν προβλήθηκε στους κινηματογράφους, κατέκτησε τη πρώτη θέση, κόβοντας περίπου 433.000 εισητήρια. Τώρα γιατί δεν την έχουν προβάλει ούτε μια φορά, δε γνωρίζω. Ας δούμε πως είχε διαφημιστεί το 1974.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΠΤΙΖΕΙ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΡΙΓΟΣ.Τα ποικίλα γυρίσματα, με πλούσια πλάνα στην τότε Αθήνα και μάλιστα στα μέρη που έλαβαν χώρα τα ιστορικά γεγονότα, και οι αλλεπάλληλες σφοδρές πολεμικές σκηνές και συγκρούσεις φρίκης, οδηγούν από λαχτάρα σε λαχτάρα, κάνουν το έργο άκρως συγκινητικό και συναρπαστικό.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:Λάκης Κομνηνός, Φαίδων Γεωργίτσης, Καίτη Παπανίκα, Λίλλη Παπαγιάννη, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιάννης Αργύρης.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φίλιππος Φυλακτός
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Σπανός(η μουσική της ταινίας, βρίσκεται στα αριστερά του blog).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 125’
Μια μοναδική στο είδος της ταινία μεγάλου μήκους, που δικαίως χαρακτηρίστηκε από ειδικούς ως η πλουσιότερη και αυθεντικότερη υπερπαραγωγή στον ελληνικό κινηματογράφο.Φέρνει σε άμεση επαφή με τα ιστορικά εθνικά και πολεμικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις αρχές του 20ου αιώνα με πρόσωπα επώνυμα και ανώνυμα που αγωνίστηκαν για τα μεγάλα ιδεώδη της Φυλής.Το έργο που κρατά συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, οδηγεί σε πραγματική ψυχική μεταρσίωση και εθνική μέθη, θίγει ευαίσθητες χορδές της ελληνικής ψυχής και μάλιστα με την παρουσία και δράση του μεγάλου ήρωα του ιστορικού εκείνου έπους.
VIDEO ΑΠΟ Rumeliotis

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σε όσους προσπαθούν να κουκουλόσουν την ταινία και δεν την προβάλουν !!!

Ανώνυμος είπε...

Kata t'alla, zoume sth xwra pou gennhse th...dhmokratia.

Unknown είπε...

Δεν μπορώ να βρω τη μουσική της ταινίας στο ιστολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

Η ταινία αυτή γυρίστηκε, αν δεν το γνωρίζετε, επί χούντας με εντολή παπαδόπουλου. Δεν απαγορεύτηκε ποτέ. Η μόνη σχετική με την ταινία απαγόρευση προέρχεται από την ίδια τη χουντική κυβέρνηση που απέκρυψε ότι η ταινία γυρίστηκε με υπηρεσιακή εντολή. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα προβάλλονταν τα ανιστόριτα αίσχη της υποκουλτούρας των αστοιχείωτων και παντελώς αγράμματων χουντικών εν έτει 2013

Ανώνυμος είπε...

Ενώ όλσ τα άλλα έθνη γύρω μας ευτυχώς απαρνήθηκαν εγκαίρως τα δικά τους "ανιστόρητα αίσχη".

Ανώνυμος είπε...

Αισχος ο Μακεδονικος αγωνας ρε γελειο υποκειμενο; Ξερεις ποιος ηταν ο Παυλος Μελας και το λες αισχος ρε αλητηριε;Αυτο ειναι για σενα οι ηρωες; Και επειδη γυριστηκε επι Παπαδοπουλου τι εγινε; τωρα ζουμε στην αριστερη υποκουλουλτουρα που διαθιδει τον ανθελληνσμο και την αποχριστιανοποιηση ειναι καλη; Αντε ρε γυριστε στα λαγουμια σας. Ο ελληνισμος δεν προκειται να ξεριζωθει οτι και να κανετε. Οι αριστερες ιδεοληψιες σας θα ξεριζωθουν!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στη Βέροια ( Σταρ) έκοψε 16.000 εισιτήρια...