Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

''Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο κύριος συνήγορος
Κωμική σειρά(256 επεισόδια Χ 15΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ , Σάββατο 2 Μαίου 1970

Προγραμματισμός (1970-71) Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 23.00, (1972) Κάθε Κυριακή και Πέμπτη στις 21.15
Φινάλε Κυριακή 8 Οκτωβρίου 1972
Παραγωγή Νίκος Νικολαρέας
Σενάριο Κώστας Πρετεντέρης
Σκηνοθεσία Γιάννης Μιχαλόπουλος
Ηθοποιοί Γιάννης Μιχαλόπουλος(δικηγόρος Παρλάτος), Ελένη Μαυρομάτη(Ισμήνη), Φιλήμων Μεθυμάκης(Στριφτομπούμπουλας), Γιάννης Μαλούχος(Λιγουλάκης),Μάκης Δεμίρης(Ντανάκουλης), Μαίρη Χαλκιά.
...Οι καθημερινές περιπέτειες επιβίωσης ενός ξεπεσμένου και ολίγον τρακαδόρου Κεφαλλονίτη δικηγόρου, που κυνηγά τη μεγάλη υπόθεση η οποία όμως ποτέ δεν έρχεται...
Η πρώτη κωμική και πραγματικά επιτυχημένη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Κεντρικός της χαρακτήρας, ο Δημοσθένης Παρλάτος, ο οποίος έχει ένα διηγορικό γραφείο σε κάποια στοά των Αθηνών. Η καθημερινή του ζωή, περιστρέφεται γύρω από την προσωπική του γραμματέα, την Ισμήνη, τον καφετζή του μαγάρου και τον τρόπο με τον οποίο θα εξοφλήσει τα θαλασσοδάνεια και τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Στο ενδιάμεσο των βιοποριστικών του προβλημάτων, τον επισκέπτονται διάφοροι πελάτες για νιμικά μικροπροβλήματα. Όμως η Δον Κιχωτική μεγαλοστομία του Παρλάτου, που ονειρεύεται πάντα το Κακαοργειοδιείο και δε χάνει την ευκαιρία να αγορεύει υποθετικά σε φανταστικά δικαστήρια, μετατρέπει τις ασήμαντες υποθέσεις, σε Φιλιππικούς τρέποντας σε φυγή τους επίδοξους πελάτες. Εκπληκτικός στον κεντρικό ρόλο, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, που γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, ενώ έμεινε επίσης στη μνήμη των τηλεθεατών και ο ρόλος της γραμματέας του, Ισμήνης.
ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998''

Δεν υπάρχουν σχόλια: