Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

''ΠΟΡΕΙΑ 090'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Πορεία 090
Κοινωνικό σίριαλ(32 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 1980
Παραγωγή Γιώργος Παπαλιός
Μουσική Θάνος Μικρούτσικος
Σενάριο-σκηνοθεσία Τάσος Ψαρράς
Ηθοποιοί Δημήτρης Αρώνης, Στέλιος Καπάτος, Μιχάλης Μπογιαρίδης, Αντώνης Αντωνίου, Βασίλης Τσάγκλος, Αιμιλία Υψηλάντη, Νίκος Λυκομήτρος, Ουρανία Μπασλή, Γιάννης Τότσικας, Δώρα Σιτζάνη.
Η ζωή, οι δυσκολίες, οι περιπέτειες και οι συνθήκες διαβίωσης των ναυτικών, στη διάρκεια ενός ταξιδιού του φορτηγού πλοίου «Αργώ» από την Πύλο, όπου επιβιβάζεται το καινούργιο πλήρωμα, μέχρι την Ιαπωνία, που είναι και ο τελικός προορισμός του ταξιδιού.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

7 σχόλια:

αναποδο8 είπε...

ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ " ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ " ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ.

Unknown είπε...

gnwrizei kaneis pou mporw na dw authn thn seira? den yparhei sto optikoakoustiko arheio ths ERT oute sto Greek movies. Euharistw.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Καλησπερα,
Οπως προετεθη η ερωτηση, θα με ενδιεφερε κι εμενα πολυ αν υπηρχε καποιο αρχειο της σειρας. Υπαρχει κανενας που να γνωριζει σχετικα;
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Ελενα

washcloud είπε...

Είναι από τις σειρές που δεν σώζονται στο αρχείο της ΕΡΤ (το οποίο προ διετίας καταγράφηκε σε μεγάλο βαθμό και εκ του οποίου τμήματα έχουν ψηφιοποιηθεί και ανέβει στον σχετικό ιστότοπο).
Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι κάποιοι ιδιώτες που είχαν κάααποτε φροντίσει να καταγράψουν τηλεοπτικά προγράμματα μέσω βίντεο, σήμερα διαθέτουν υλικό που ούτε καν η ΕΡΤ η ίδια δεν διαθέτει. Ενδεικτικά μπορεί κανείς να εντοπίσει κάποιους που έχουν ανεβάσει σχετικό υλικό στο YouTube, εν είδει "γεύσης", και πέραν τούτου...ουδέν.
Τώρα τί ακριβώς το κάνουν το όλο υλικό που διαθέτουν, αφού δεν το ανεβάζουν προς δημόσια θέαση, δεν γνωρίζω, αλλά πιθανολογώ ότι παίζει μαύρη αγορά αυτού, στην οποία τέτοιοι σχετικοί "θησαυροί" έχουν ανάλογη ανταλλακτική αξία, τηρώντας προφανώς κανόνες..."ομερτικούς" σχετικά με το να βγουν "παραέξω" στοιχεία όπως τιμές και ονόματα συλλεκτών (κι όπως δεν πρόκειται κανείς να βρει στοιχεία για αγορές αρχαιολογικού υλικού ψάχνοντας στο Ίντερνετ, το αυτό συμβαίνει μάλλον με το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό που λογικά υπόκειται σε δικαιώματα παραγωγών εταιριών ή/και της ΕΡΤ). Θεωρητικά λοιπόν, ΙΣΩΣ κάποιος είχε γράψει και αυτή τη σειρά και ΙΣΩΣ μια μέρα βγει και πιο προς τα "φανερά". Μέχρι τότε πάντως, θεωρείται εξαφανισμένη όπως τόσες άλλες...

alekos είπε...

Δυστυχώς , έπειτα από πλημμύρα δεν υπάρχει τίποτα στο αρχείο...
Και λόγω διενέξεων της τότε Ερτ με την ΥΕΝΕΔ, η σειρά πουλήθηκε σε ναυτικές χώρες του εξωτερικού.
Αν βρεθεί κάτι θα είναι από καμιά πηγή στη Δανία η τη Ταϊλάνδη.

Πηγή: Ένας εκ του Επιτελείου που τυχαίνει σήμερα να είναι Δάσκαλος μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μικρούτσικος μελοποίησε τον Καββαδία για το σήριαλ πορεία 090 παραγγελία της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών. Η ένωση έχει τα negative.