Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

''38ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ'':ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

38ο Αστυνομικό τμήμα
Αστυνομική σειρά(13 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 1978
Παραγωγή VICTORY
Σενάριο-σκηνοθεσία Τζίμι Κορίνης
Ηθοποιοί Λευτέρης Γυφτόπουλος(υπαστυνόμος Γιαννίδης), Μαίρη Φαρμάκη, Θόδωρος Δημήτριεφ(Πέτρος Φραντζής), Άννα Γεραλή και Κατερίνα Μπόμπου(Κλαίρη Φραντζή), Γιώργος Μαραγκάκης(Φραντζής), Δημήτρης Τζουμάκης.
Αστυνομικές ιστορίες που δίνουν έμφαση και αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο της αστυνομίας, παρουσιάζοντας μικρά και φαινομενικά ασήμαντα περιστατικά του αστυνομικού δελτίου, όπως καταγράφονται σ΄ ένα αστυνομικό τμήμα…
Η πρωτοτυπία της σειράς έγκειται στο γεγονός πως παράλληλα με τις βασικές ιστορίες αναπτυσσόταν και μια δεύτερη ιστορία με τον υπότιτλο «ο δολοφόνος που έκλαιγε», η οποία διέτρεχε ολόκληρη τη σειρά παρουσιάζοντας έναν μυστηριώδη δολοφόνο να κάνει μια σειρά εγκλημάτων με θύματα νέες κι όμορφες κοπέλες. Οι τηλεθεατές συμμετείχαν σ΄ ένα διαγωνισμό(με έπαθλο μια T.V.) στον οποίο, έπρεπε να υποδείξουν τον δολοφόνο και να εξιχνιάσουν τη σειρά των εγκλημάτων. Τελικά ο «δολοφόνος που έκλαιγε», ήταν ένας επιχειρηματίας υπεράνω πάσης υποψίας, ο Φραντζής, ο οποίος έχοντας κατά νου να μην αποδείξει στην ανιψιά του, την περιουσία της την οποία διαχειριζόταν, σκότωνε αθώα κορίτσια. Με αυτόν τον τρόπο σχεδίαζε να δολοφονήσει αργότερα και την ανιψιά του, ώστε να θεωρηθεί ως θύμα ενός μανιακού εγκληματία.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

Δεν υπάρχουν σχόλια: