Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

''ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ'':ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ποιος είναι ο κύριος Αλεξίου
Σατιρική σειρά 13 επεισοδίων των 30 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΤ1 το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 1988
Παραγωγή του Νίνου Ελματζόγλου
Σενάριο του Βασίλη Νεμέα
Σκηνοθεσία του Νίκου Κουτελιδάκη
Ηθοποιοί Γιώργος Πάντζας (Αλεξίου), Τζένη Ζαχαροπούλου (γυναίκα του), Καίτη Λαμπροπούλου (πεθερά του), Θανάσης Συριώτης (πεθερός του), Άλκης Παναγιωτίδης (σκηνοθέτης), Κώστας Μεσάρης, Ισμήνη Καλέση.
…Ένας μικροαστός προκειμένου να γίνει διάσημος και να δημιουργήσει θόρυβο για το όνομά του, νοικιάζει το Ολυμπιακό Στάδιο για να γιορτάσει τα γενέθλιά του και χωρίς να εξομολογηθεί σε κανέναν τα σχέδιά του, γεμίζει τη πόλη με αφίσες που παρουσιάζουν τη φωτογραφία του με το ερώτημα: «Ποιος είναι ο κύριος Αλεξίου και τι θέλει στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 16 του μηνός;» Ακολουθεί γενική αναστάτωση, αφού κανένας δε γνωρίζει τους λόγους και τις αιτίες αυτής της δημοσιότητας με αποτέλεσμα να τεθούν σε συναγερμό η αστυνομία όσο και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τελικά το σχέδιό του ολοκληρώνεται. Το στάδιο γεμίζει με περίεργους που συγκεντρώνονται για να μάθουν τι συμβαίνει και ο Αλεξίου τους ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους στα γενέθλιά του….
Σειρά που ο δημιουργός της Βασίλης Νεμέας, τη χαρακτηρίζει ως «κύκνειο άσμα του μικροαστού» που αναζητά απεγνωσμένα τα «πέντε λεπτά διασημότητας» που του αναλογούν σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του σημειολόγου Γκι Ντε Μπορ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: