Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

''ΠΡΟΣ ΟΦΡΥΝΙΟ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Προς Οφρύνιο
Διασκευή της νουβέλας του Φ. Δρακονταειδή
Κοινωνική σειρά 5 επεισοδίων των 45 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΡΤ τη Τρίτη 9 Οκτωβρίου 1984
Παραγωγή των Μιχάλη Γλυκή και Γιάννη Διαμαντόπουλου
Σενάριο του Αντώνη Σιμιτζή
Σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου
Ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου (Ουρανία), Μπέτυ Βαλάση (Παυλίνα), Ντίνα Κώνστα (Φιφή), Διονύσης Ξανθός (Ηλίας), Πέμη Ζούνη(Σοφία), Τίμος Περλέγκας, Δημήτρης Καταλειφός.
….Το τελευταίο εικοσιτετράωρο της ζωής τριών γυναικών που πρόκειται να σκοτωθούν σε τροχαίο δυστύχημα και του φορτηγατζή που θα προκαλέσει το θάνατό τους, στη στροφή προς Οφρύνιο του δρόμου Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Η Ουρανία, η Παυλίνα και η Φίφη, ξεκινούν με το αυτοκίνητό τους από την Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής με τελικό προορισμό τη Ξάνθη. Λίγο αργότερα ξεκινά από τα Καμένα Βούρλα ο Ηλίας με το φορτηγό του, έχοντας να παραδώσει εμπόρευμα στη Καβάλα. Ο Ηλίας αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα με τη σάπια καρότσα του φορτηγού, αλλά βιάζεται να τελειώσει το δρομολόγιο ώστε να γιορτάσει τα Κούλουμα μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Σοφία στη Θεσσαλονίκη. Οι παράλληλες πορείες των δυο αυτοκινήτων και οι απλές προσωπικές ιστορίες αυτών των τεσσάρων ανθρώπων, κορυφώνονται στο τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα που θα συμβεί στη στροφή του Οφρυνίου, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από τη συνεχή βροχή…..
Το σίριαλ με ο οποίο έκανε την εμφάνισή του ο Γιάννης Διαμαντόπουλος και το οποίο επαινέθηκε από τη κριτική για την ατμοσφαιρική απόδοση της νουβέλας του Φίλιππα Δρακονταείδη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998