Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

''ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ 5'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Οι αθώοι της πτέρυγας 5
Κωμική σειρά 16 επεισοδίων των 30 λεπτών
Πρεμιέρα στο ΣΚΑΙ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 1994
Παραγωγή ΣΥΝΘΕΣΙΣ
Σενάριο του Χρήστου Βαλαβανίδη και του Νίκου Φατούρου
Σκηνοθεσία του Νίκου Αλευρά
Ηθοποιοί Χρήστος Βαλαβανίδης (Νίκος Σαββίδης), Τάσος Παλαντζίδης (Θανάσης Πανταλέων), Γιάννης Ευδαίμων (Τρύφων), Αλέκος Κολιόπουλος (Λεωνίδας Ασημάκης), Τόνι Άντονι (Τόνι), Ασπασία Κράλλη (διευθύντρια), Φαίδων Καστρής (δεσμοφύλακας), Λίνα Μουτσοπούλου (γραμματέας)
…Χάρη σ΄ ένα πρόγραμμα πιλότο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πέντε φυλακισμένοι έχουν προνομιακή μεταχείριση στο κελί τους και συνεχίζουν ανενόχλητοι τις κομπίνες τους…
Κωμωδία που ακροβατεί μεταξύ της φάρσας και της σάτιρας. Κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς είναι: Ο μεγαλοαπατεώνας Νίκος Σαββίδης που υπεξαίρεσε δυο δις από το ταμείο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Βοήθεια για τον άνθρωπο» ποσό, που ισχυρίζεται πως μοίρασε στους φτωχούς. Ο Τρύφων, βαποράκι χρυσού και συναλλάγματος. Ο τοκογλύφος Θανάσης Πανταλέων, ο επονομαζόμενος και «Κολοκοτρώνης» εξαιτίας της σχέσης λατρείας που είχε αναπτύξει με τα πεντοχίλιαρα. Ο λογιστής Λεωνίδας Ασημάκης, που υπέγραφε επιταγές χωρίς αντίκρισμα και ο μικροαπατεώνας ανιψιός του, Τόνι. Αυτοί οι πέντε απατεώνες έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους. Ισχυρίζονται πως είναι αθώοι και περιμένουν τις δίκες τους για να το αποδείξουν. Στο μεταξύ, κάνοντας χρήση ενός ευεργετικού προγράμματος – πιλότου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με αρχηγό το Νίκο Σαββίδη μετατρέπουν τα κελιά τους σε «σουίτες» πολυτελείας, δέχονται γυναίκες, έχουν ιδιαίτερη σίτιση και βρίσκουν την ευκαιρία κάτω από τη μύτη της διευθύντριας των φυλακών όχι μόνο να συνεχίζουν αλλά και να βελτιώνουν τις κομπίνες τους.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: