Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

''Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛΑ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα
Διασκευή του μυθιστορήματος του Κ. Θεοτόκη
Κοινωνικό σίριαλ 12 επεισοδίων των 45 επεισοδίων
Πρεμιέρα στην ΕΤ1 την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 1996
Παραγωγή του Άρη Χατζόπουλου
Φωτογραφία του Βασίλη Χριστομόγλου
Σενάριο της Πίτσας Κονιτσιώτη
Σκηνοθεσία του Άρη Παπαθεοδώρου
Ηθοποιοί Χρήστος Καλαβρούζος (Καραβέλας), Φιλαρέτη Κομνηνού (Μαρία), Λάζος Τερζάς (Αργύρης), Βασίλης Τσάγκλος (συμβολαιογράφος), Όλγα Αλεξανδροπούλου (Χρυσάνθη), Γιάννης Εμμανουήλ (Γιάννης), Μανώλης Δεστούνης (παπάς), Μίνα Ξενάκη (παπαδιά), Κώστας Λάσκος (χωρικός)
….Ο καταστροφικός έρωτας ενός εξηντάρη χήρου με μια νεαρή κοπέλα στην Κέρκυρα του 1910. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο Καραβέλας ερωτεύεται την Μαρία, μια νέα κι όμορφη χωριατοπούλα. Εκείνη ακολουθώντας τις συμβουλές του άντρα της, ενός πονηρού χωρικού που εποφθαλμιά την περιουσία του Καραβέλα, τον παγιδεύει ερωτικά και με τη βοήθεια του συμβολαιογράφου πατέρα της του υφαρπάζουν όλη την περιουσία. Ο Καραβέλας γίνεται ζητιάνος για να ζήσει και μη αντέχοντας στις κοροϊδίες και τους χλευασμούς των Κερκυραίων, αυτοκτονεί….
Καλή διασκευή ενός μυθιστορήματος του ανατόμου της ανθρώπινης απληστίας Κόντε Θεοτόκη που αν και αριστοκρατικής καταγωγής, βλέπει πάντα με συμπάθεια τους φτωχούς και κατατρεγμένους. Ερμηνείες, σενάριο και σκηνοθεσία υπηρετούν ικανοποιητικά το θέμα, δίνοντας ένα από τα καλύτερα σίριαλ της κρατικής τηλεόρασης.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: