Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

''ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Οι επαγγελματίες
Κοινωνική σειρά 13 επεισοδίων των 50 λεπτών
Πρεμιέρα στο MEGA την Πέμπτη 21 Μαρτίου 1996
Παραγωγή ΕΨΙΛΟΝ
Σενάριο των, Μαρίας Κυριάκη (8), Νίκου Κροντηρά (4) και Γιώργου Κωνσταντινόπουλου (1)
Σκηνοθεσία των, Δημήτρη Παντελιά (8), Πάνου Θωμαίδη (4) και Γιώργου Κωνσταντινόπουλου (1)
Ηθοποιοί Βέρα Κρούσκα (Ελένη), Γιάννης Βούρος (Μάρκος), Κώστας Σιμενός (Ντουβής), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Θέμης), Θανάσης Ζέρβας (Δημήτρης), Φρόσω Λύτρα (Ηλέκτρα)
….Έργα και ημέρες μιας ομάδας δημοσιογράφων που συνεργάζονται σε μια εκπομπή κοινωνικού περιεχομένου ενός μεγάλου καναλιού….
Κοινωνική σειρά που αγγίζει μεγάλα προβλήματα (αρχαιολογία, εκπαίδευση, εξαφανίσεις παιδιών κλπ) μέσα από τη δράση μιας ομάδας ανθρώπων με κοινό στόχο και σκοπό. Τους βασικούς χαρακτήρες αποτελούν: Η Ελένη, μια δυναμική και όμορφη τηλεπαρουσιάστρια η οποία παρουσιάζει μια εκπομπή κοινωνικού περιεχομένου με «καυτά» και πολλές φορές επικίνδυνα θέματα, σ΄ ένα μεγάλο ιδιωτικό κανάλι. Ο Μάρκος, γενικός συντονιστής της ομάδας που διερευνά παρασκηνιακά τις υποθέσεις πριν παρουσιαστούν στο κοινό. Η Ηλέκτρα και ο Θέμης, δυο νεαροί και πολλές φορές ανυπόμονοι και ενθουσιώδεις δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν τη νεότερη και ασυμβίβαστη γενιά και οι οποίοι σηκώνουν το βάρος των συγκρούσεων τόσο με τον αστυνόμο Ντουβή, που πολλές φορές μπλέκεται στα πόδια τους (ή αυτοί στα δικά του) όσο και με τις γενικότερες απόψεις της διεύθυνσης του καναλιού για το περιεχόμενο και τα θέματα της εκπομπής. Κεντρικό μοτίβο που διαπερνά τη σειρά είναι η ανολοκλήρωτη ερωτική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του Μάρκου και της Ελένης. Οι δυο συνεργάτες συγκρούονται αρκετές φορές λόγω των διαφορετικών τους απόψεων στην προσέγγιση των θεμάτων, αλλά διατηρούν και μια αμοιβαία εκτίμηση, η οποία εξελίσσεται σε ανομολόγητο έρωτα.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: