Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

''ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Αισθηματικό σίριαλ 15 επεισοδίων των 45 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΤ1 τη Τρίτη 21 Οκτωβρίου 1997
Παραγωγή του Studio ATA
Μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα
Σενάριο του Νίκου Μουρατίδη
Σκηνοθεσία του Χρήστου Παληγιαννόπουλου
Ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού (Σοφία), Σπύρος Παπαδόπουλος (Ανδρέας), Κατερίνα Διδασκάλου, Ντίνος Λύρας, Μαρίνα Γρίβα, Μελέτης Γεωργιάδης, Λουϊζα Ποδηματά
….Ένας μουσικός και μια καθηγήτρια φιλολογίας ζουν παντρεμένοι σε διαφορετικές πόλεις, ο πρώτος στην Αθήνα και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζονται ύστερα από ένα τηλεφωνικό λάθος και η τρυφερή σχέση που γεννάται ανάμεσά τους, εξελίσσεται σε μεγάλο έρωτα με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη σύγκρουση με τους συζύγους και τα παιδιά τους. Η σχέση τους τελικά οδηγείται σε αδιέξοδο και η Σοφία παίρνει την πρωτοβουλία του χωρισμού. Παραιτείται από το σχολείο και αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνη της στο Πήλιο για λίγες μέρες. Εκεί γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα που θα το ονομάσει «Αθήνα – Θεσσαλονίκη»….
Τρυφερό αισθηματικό σίριαλ χαμηλών τόνων με αξιόλογες ερμηνείες και ενδιαφέρουσα πλοκή. Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία της Νάνας Μούσχουρη στο τραγούδι των τίτλων και γενικότερα η όμορφη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που προσέφερε πολλά στην επιτυχία του σίριαλ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

VIDEO ΑΠΟ pinezouLa

Δεν υπάρχουν σχόλια: