Κυριακή 18 Απριλίου 2010

THE WACO MASSACRE - Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΟΥΕΙΚΟ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ

Η σφαγή του Ουέικο στο Τέξας
Στις 19 Απριλίου 1993, ο Ντέιβιντ Κορές(17 Αυγούστου 1959 – 19 Απριλίου 1993), ο νεαρός και αναμφίβολα χαρισματικός ηγέτης της χιλιαστικής αίρεσης των «Δαβιδιανών» (Τάγμα του Δαυίδ) στο Ουέικο του Τέξας και οι 85 οπαδοί του (μεταξύ τους 25 παιδιά) διαμήνυσαν στους συγκεντρωμένους έξω από το αγρόκτημα της αίρεσης 700 ομοσπονδιακούς πράκτορες, ότι δεν θα παρέδιδαν τα αυτόματα όπλα που παράνομα κατείχαν και εισήλθαν στο μεγάλο ξύλινο οχυρωμένο κτίριο της αίρεσης (βρίσκονταν εκεί επί 51 ημέρες απομονωμένοι).
Λίγα λεπτά αργότερα, η Ομάδα Απελευθέρωσης Ομήρων του FBI, ομάδες ειδικών δυνάμεων των γραφείων του FBI στο Ντάλας, πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Οινοπνευματωδών, Καπνού και Οπλων (ATF), άνδρες της πολιτειακής αστυνομίας του Τέξας, μέλη της επίλεκτης ομάδας των Τέξας Ρέιντζερς και μέλη της ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας Δέλτα (σε ρόλο παρατηρητών), πραγματοποιούσαν έφοδο στο κτίριο. Δύο μήνες νωρίτερα, τέσσερις πράκτορες του ATF είχαν βρει το θάνατο από τα πυρά των Δαβιδιανών, καθώς προσπαθούσαν να συλλάβουν τον Ντέιβιντ Κορές για παράνομη κατοχή πολεμικού υλικού.
Η έφοδος του Απριλίου, που έγινε με τη βοήθεια αρμάτων μάχης και ειδικών αρμάτων του Μηχανικού οδήγησε σε πρωτοφανή αιματοχυσία με 75 μέλη της αίρεσης αποτεφρωμένα, μεταξύ τους και 25 παιδιά κάτω των 15 ετών. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επιχείρηση της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον Αμερικανών, μετά τη σφαγή του Γούντεντ Νι με θύματα τους Ινδιάνους Σιού το 1890.
Ο Ντέιβιντ Κόρες,επικεφαλής της οργάνωσης, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και σκοτώθηκε στη διάρκεια της πυρκαγιάς. Ο Κόρες, τραγουδιστής ροκ μουσικής από το Ντάλας, κήρυσσε «ελευθερία, σεξ και επανάσταση» και ισχυριζόταν ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: