Σάββατο 15 Μαΐου 2010

''ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Μάλιστα κύριε
Κωμική σειρά 26 επεισοδίων των 40 λεπτών
Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 1991
Παραγωγή του Αντώνη Μανιάτη
Σενάριο του Στάθη Βαλούκου
Σκηνοθεσία του Γιάννη Χαρτοματζίδη
Ηθοποιοί Ρένα Βλαχοπούλου (Ρένα), Γιάννης Μιχαλόπουλος (Χρυσόστομος), Αθηνόδωρος Προύσαλης (Πεντεδέκας), Γιώργος Λέφας (Πάρις), Μιχάλης Γούναρης (Άρης), Νανά Βενέτη (Κάθριν), Τέτα Ντούζου (Ελενίτσα), Ευτυχία Μοσχάκη (Μαρούλα)
….Έργα και ημέρες ενός πολιτευτή και της γραμματέως του. Η Ρένα, είναι μια εργαζόμενη γυναίκα που θυσιάζοντας την προσωπική της ζωή μεγάλωσε σαν μητέρα τα τρία ορφανά ανίψια της: τον ωραιοπαθή Πάρη, τον τζογαδόρο Άρη και τον τεμπέλη Χάρη. Εργάζεται σαν ιδιαιτέρα γραμματέας στο πολιτικό γραφείο του εξαδέλφου της Χρυσόστομου, ενός Δον Κιχώτη της πολιτικής, που ονειρεύεται κάποτε να εκλεγεί βουλευτής, αλλά στην πραγματικότητα είναι «καταδικασμένος» στην πολιτική μετριότητα εξαιτίας του κατά βάθος τιμίου χαρακτήρα του….
Σάτιρα των «πελατειακών σχέσεων» που διέπουν την πολιτική ζωή της χώρας. Οι μικρές αυτοτελείς ιστορίες που συνθέτουν τη γλυκόπικρη πολιτική σάτιρα περιγράφουν την καθημερινότητα του πολιτικού γραφείου με τα απίθανα ρουσφέτια των υποψηφίων ψηφοφόρων, τις αντιδράσεις του Χρυσόστομου, αλλά και τις συγκρούσεις της Ρένας με τ’ ανίψια της. Ένα πρόσθετο στοιχείο σάτιρας (ίσως το καλύτερο της σειράς) αποτελούν οι κομπίνες που στήνει ο Πεντεδέκας, ένας σαράφης τοκογλύφος της οδού Αθηνάς, ο οποίος εκπροσωπεί στη σειρά την «παραοικονομία» και ο οποίος εκμεταλλεύεται επιδέξια την πολιτική διαμάχη που υπάρχει μεταξύ του Χρυσόστομου και του κυριότερου αντίπαλού του βουλευτή Τενεκετζή.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

VIDEO ΑΠΟ papadvasil

Δεν υπάρχουν σχόλια: