Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
Αγωνιστική περίοδος 1974 - 1975

Η υπόθεση των λουλουδιών την περίοδο 1974-’75 ταρακούνησε τον «Γηραιό». Στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (28/5/75) ήρθε η ήττα με κατεβασμένα χέρια. Οι Νικολούδης, Χαλιαμπάλιας και Ροκίδης ομολόγησαν ότι έγινε απόπειρα εξαγοράς τους από παράγοντες του Παναθηναϊκού (Αντώνης Μαντζαβελάκης μέσω του προέδρου Απόστολου Νικολαίδη) για να έχουν μειωμένη απόδοση. Στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Ηρακλή ήρθαν τρεις ανθοδέσμες προς τους τρεις παίκτες γεμάτες δεσμίδες χιλιάρικα. Ύστερα από θυελλώδεις συζητήσεις στο διοικητικό συμβούλιο του Ηρακλή, αποφασίστηκε να διαγραφούν οριστικά οι Χαλιαμπάλιας και Ροκίδης, την ώρα που υπήρξε επιείκεια για τον Τάκη Νικολούδη, στον οποίο επιβλήθηκε εξάμηνη διακοπή συμβολαίου.
Στο δικαστήριο (Άρειος Πάγος) ο Παναθηναϊκός κρίθηκε ένοχος, όταν όμως το θέμα έφτασε στη Δ.Α.Ε. γλίτωσαν τη β'εθνικη από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανδριανόπουλο (παιδικό φίλο του προέδρου του Παναθηναικού)!!!!
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980
Αγωνιστική περίοδος 1979 - 1980
Την περίοδο 1979-80 το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από μια υπόθεση δωροδοκίας. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Φιλώτας Πέλλιος κατήγγειλε ότι ο τότε πρόεδρος του Ηρακλή, Κώστας Περτσινίδης, επιχείρησε να τον δωροδοκήσει για να έχει μειωμένη απόδοση στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν νομικά, ωστόσο ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική για πρώτη φορά στην 72χρονη ιστορία του. Παράγοντες και φίλαθλοι του Ηρακλή έφτασαν μέχρι τον τότε πρωθυπουργό, Γεώργιο Ράλλη, για να ζητήσουν την προσωπική παρέμβασή του για την ηθική αποκατάσταση του συλλόγου. Οι «κυανόλευκοι» συμβιβάστηκαν με τη μοίρα τους. Αργότερα το δικαστήριο δικαίωσε τον Ηρακλή με τελεσίδικη απόφαση και το όνομά του αποκαταστάθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, όχι όμως και η βλάβη από τον υποβιβασμό. Ο «Γηραιός», έστω και χωρίς τον Βασίλη Χατζηπαναγή, επέστρεψε… τρένο στη φυσική του θέση, όμως εξαιτίας εκείνης της απόφασης δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των ομάδων που είναι ανελλιπώς παρούσες στη μεγάλη κατηγορία (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) από το 1959, όταν σχηματίστηκε η Α΄ Εθνική.
Αγωνιστική περίοδος 1981-1982
Το 1982 ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Γιώργος Ορφανίδης κατήγγειλε ότι ο τότε πρόεδρος της Καστοριάς, Γιώργος Χαλκίδης, του πρόσφερε 2 εκατομμύρια δρχ. για να 'χει μειωμένη απόδοση στον αγώνα Ηρακλή-Παναθηναϊκού για το Κύπελλο. Όλα αυτά για λογαριασμό του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, Βαρδή Βαρδινογιάννη, όπως ισχυρίστηκε ο παίκτης. Οι δύο παράγοντες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο Χαλκίδης καταδικάστηκε πρωτοδικώς σε 3χρονη φυλάκιση και απαλλάχτηκε στο Εφετείο, ενώ ο Βαρδής Βαρδινογιάννης αθωώθηκε. Ο Παναθηναϊκός τη γλίτωσε και στο ΑΣΕΑΔ, όχι επειδή οι δικαστικοί που συγκροτούν το όργανο δεν πείστηκαν για την ενοχή της ΠΑΕ, αλλά γιατί ο νόμος δεν προέβλεπε επιβολή ποινής, αφού ο δράστης ήταν απλώς μέτοχος και όχι μέλος του ΔΣ της εταιρίας.
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980
Αγωνιστική περίοδος 1985 - 1986
Η ΑΕΚ επρόκειτο ν'ανέβει στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό. Ο - τότε - γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Γιάννης Χρυσοβιτσιάνος, είχε "πιάσει" τους ποδοσφαιριστές της ομάδας των Σερρών, Γιάννη Αντωνιάδη, Γιώργο Σφακιανάκη και Μιχάλη Γαλατίδη, προτείνοντας τους να έχουν μειωμένη απόδοση ώστε να βοηθήσουν να "έλθει διπλό" το ματς, με το αντίστοιχο βέβαια... τίμημα. Μεσάζων ήταν ένας τύπος ονόματι Ρήγας, που στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. O μεγαλοπαράγοντας της Α.Ε.Κ. πιάστηκε επ' αυτοφόρω από την Αστυνομία να δωροδοκεί. Αποτέλεσμα; Η πολιτεία όχι μόνο δεν την έστειλε όπως προβλεπόταν στην Β΄Εθνική, αλλά απλώς της αφαίρεσε 4 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ βαθμούς από το ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ(;;;;;;;;) Τότε η Α.Ε.Κ. έπαιξε μπαράζ στον Βόλο με τον Ηρακλή για το ποιά ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο αγώνας έμεινε στην ιστορία ως "ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ" γιατί ο Ηρακλής έστειλε τους παίκτες του (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ) για διακοπές και κατέβηκε με 9 αναπληρωματικούς παίκτες και μετά από λίγο ο αγώνας διακόπηκε σε βάρος του, ενώ ήταν 0-0 γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε με 5 παίκτες λόγω 3 κόκκινων καρτών και ενός τραυματισμού
Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980 ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Αγωνιστική περίοδος 1986 - 1987
Ο Αλεσάντρο Ίσις που έπαιζε στον Ο.Φ.Η. ήταν ένας πολύ καλός αμυντικός χαφ, κλασικός Λατινοαμερικάνος κανάγιας, υπερβολικά σκληρός πολλές φορές, αλλά με σχετικά σύντομη παρουσία λόγω των... ούρων του. Τα πιο διάσημα ούρα ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.Η νομοθεσία τότε προέβλεπε πως αν ένας παίκτης πιαστεί "ντοπέ", τιμωρείται και ο ίδιος αλλά και η ομάδα με αφαίρεση βαθμών. Ο ΟΦΗ, δεύτερος τότε στο πρωτάθλημα, αν τιμωρούνταν θα έχανε την ευρωπαϊκή έξοδο που για πρώτη φορά του χαμογελούσε. Επειδή όμως θα ξεσπούσε λαϊκή επανάσταση στο Ηράκλειο αν η ομάδα έχανε με τέτοιο τρόπο την Ευρώπη, επιστρατεύτηκε η γνωμάτευση ενός απίθανου "ντοπολόγου" (κάποιου Μάνφρεντ Ντόνικε) και τα ούρα του Ίσις βγήκαν... γάργαρο νερό. Οι εφημερίδες έκαναν λόγο για σκάνδαλο αλλά όταν το Ηράκλειο έδινε 60% στο ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, ποιος τις άκουγε;
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Αγωνιστική περίοδος 1987-1988
Η Λάρισα, η οποία καθοδηγούμενη απ'τον Γιάτσεκ Γκμοχ και τον μεγάλο Βασίλη Καραπιάλη, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.Μάρτιος του 1988 και η Λάρισα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Στο ημίχρονο του αγώνα γίνεται η κλήρωση των δύο ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα που θα περνούσαν από έλεγχο. Ξαφνικά, οι "πράσινοι" ζητούν να υποβληθεί κατ' εξαίρεση σε έλεγχο και ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Γκεόργκι Τσίγκοφ, κάτι που προέβλεπε σαν δυνατότητα ο κανονισμός, αλλά ποτέ δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Τα αποτελέσματα βγάζουν θετικό το δείγμα του Βούλγαρου με την απαγορευμένη ουσία κοδεΐνη, που ουσιαστικά δεν προσφέρει καμιά απολύτως βοήθεια στην αύξηση της απόδοσης. Ακολουθεί... τρικούβερτο γλέντι, καθώς η νομοθεσία τότε προέβλεπε πως σε περίπτωση ντόπινγκ ενός ποδοσφαιριστή τιμωρείται ΚΑΙ η ομάδα. Η Λάρισα τιμωρήθηκε με -4 βαθμούς, με αποτέλεσμα να "κατεβαίνει" στη 2η θέση και η ΑΕΚ να περνάει πρώτη. Οι οπαδοί της Λάρισας ξεσηκώνονται και κλείνουν την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης για 36 ώρες, "κόβοντας" την Ελλάδα στα δύο. Η ατμόσφαιρα στη περιοχή είναι βαριά και η δυσοσμία έντονη, από το κάψιμο εκατοντάδων ελαστικών.Με τις απειλές για γενίκευση των επεισοδίων αλλά και τη δύναμη του εκλογικού σώματος στον κάμπο τότε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άλλαξε τον νόμο, τιμωρήθηκε μόνο ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής και επιστράφηκαν οι βαθμοί. Η Λάρισα έγινε εκείνη τη χρονιά η πρώτη επαρχιακή ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ο Τσίγκοφ έγινε... σύνθημα ("Τσίγκοφ, πρεζάκια, δώσε μας χαπάκια", "Τσίγκοφ, κατούρα να γίνουμε μαστούρα") και η απορία για το ποιός έπαιξε το ρόλο του... Πήλιου Γούση, "δίνοντας" το θέμα του ντοπαρίσματος Τσίγκοφ στον Παναθηναϊκό, αναζητείται ακόμα. Οι φήμες έλεγαν (και λένε) πως η πληροφορία δόθηκε απο ανθρώπους της... Λάρισας και το σχετικό ερώτημα της εποχής ήταν : "Ποιός έριξε την κοδεΐνη στο ποτό του Τσίγκοφ;". Δυστυχώς ο Τσίγκοφ δεν είχε κανέναν γνωστό... ντοπολόγο, όπως ο Ίσις.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΒΑΣΕΙ ΨΗΦΩΝ
Αγωνιστική περίοδος 1986 - 1987
Το 1987 ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατηγόρησε ευθέως τη διοίκηση της ΑΕΚ ότι προσέγγισε με σκοπό να δωροδοκήσει τον παίκτης της ομάδας της Πάτρας, Λεωνίδα Βόσδου χωρίς όμως να έχει κάποιο στοιχείο στα χέρια του. Η ιστορία μπήκε στο... χρονοντούλαπο, αφού κανείς θέλησε να ασχοληθεί.
Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980
Αγωνιστική περίοδος 2009 - 2010
Η Ε.Π.Ο. μετά από οχλήσεις του φιλοκυβερνητικού προέδρου του Λεβαδειακού Κομπότη και με δήθεν πρόσχημα την οικονομική κατάσταση του Ηρακλή, δεν δίνει άδεια στον Ηρακλή με τη συνέπεια τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β΄Εθνική και την ταυτόχρονη παραμονή της ομάδας της Λιβαδειάς, τη στιγμή που η Α.Ε.Κ. και ο Π.ΑΟ.Κ. έχουν πολύ πιο μεγάλα οικονομικά προβλήματα......
Όπως είδαμε στα παραπάνω γεγονότα, το ''κράτος'' 'οτι θέλει κάνει κι αποφασίζει με γνώμονα τον αριθμό οπαδών - άρα και ψήφων.
Περιμένουμε στις 17 Ιουνίου για τη τελική απόφαση.
ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί το ψάχνεις?

Ανώνυμος είπε...

δε μιλάω για αδικία αλλά μη ξεχνάμε τον ανεκδιήγητο αριπασοκτζή αρχοντίδη που έδιωξε χιλιάδες οπαδούς από την ομάδα. Το 1976 που πήρε το κύπελλο ο ηρακλής, στο αεροδρόμιο τον περίμεναν 100.000 οπαδοί του σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. μετά τον αρχοντίδη απομακρύνθηκε το 90% των οπαδών μας και καταντήσαμε καφενείο. πριν τον τελικό του 1987 με τον οφη δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο κι έστησε την ομάδα άλλα ντ΄άλλων και χάσαμε. αυτός, ο τότε πρόεδρος θεοδωρίδης που δεν τον παρέπεμψε για μετά τον τελικό όσον αφορά την ανανέψση του συμβολαίου του και ο μυτιληναίος μας έφεραν σ΄αυτήν την θέση.

Ανώνυμος είπε...

αυτή η κοπριά ο λιάνης που είναι; εξαφανίστηκε. κατα τα άλλα ηρακλιδέας. ντροπή του.

Ανώνυμος είπε...

KATI AKOYSA OTI MAS EDOSAN THN ADEIA