Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

''ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Το δις εξαμαρτείν
Κομεντί 72 επεισοδίων των 30 λεπτών και 2 επεισοδίων των 90 λεπτών
Πρεμιέρα στο MEGA την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 1993
Φινάλε τον Μάιο 1995
Παραγωγή του Τάσου Παπανδρέου
Σενάριο του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου
Σκηνοθεσία του Άρη Σταματιάδη, του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου
Ηθοποιοί Νένα Μεντή (Άννα), Χάρης Σώζος (Γιάννης), Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (Πέτρος), Ντίνα Κώνστα (Γιολάντα), Ελένη Καστάνη (Βαλεντίνη), Ηρώ Μανέ (Φούλη), Μιχάλης Ρέππας (Ευγένιος), Άννα Κυριακού (κυρία Αθανασιάδη)
….Ο συναισθηματικός διχασμός της Άννας, αρχισυντάκτριας του δελτίου ειδήσεων ενός μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, ανάμεσα σε δύο δημοσιογράφους παρουσιαστές, τον παλιό (πρώην σύζυγό της) Γιάννη και τον καινούργιο (Πέτρο), καθώς και η αγωνιώδης προσπάθεια της μητέρας της που διαιτητεύει στο επίκεντρο της ερωτικής διαμάχης προκειμένου να σώσει τα προσχήματα. Η ιστορία συνεχίστηκε τη δεύτερη σεζόν με την ύπαρξη ενός παιδιού, του οποίου η Άννα, αρνείται να αποκαλύψει τον πατέρα….
Μια από τις καλύτερες κομεντί της ελληνικής τηλεόρασης, με έξυπνους διαλόγους και στακάτη σκηνοθεσία, που αναδεικνύει τις χαριτωμένες μπουλβάρ καταστάσεις της πλοκής. Η σειρά ευτύχησε ερμηνευτικά όχι μόνο στο βασικό πρωταγωνιστικό κάστινγκ (Μεντή, Αντωνόπουλος, Σώζος) αλλά και στους δεύτερους ρόλους (Φούλη, Βαλεντίνη κλπ) ενώ μοναδικά απολαυστική στο ρόλο της μητέρας και συνιδιοκτήτριας του καναλιού στάθηκε η Ντίνα Κώνστα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998
VIDEO ΑΠΟ morganfan

Δεν υπάρχουν σχόλια: